Министерството на външните работи на Украйна вика унгарския посланик заради

...
Министерството на външните работи на Украйна вика унгарския посланик заради
Коментари Харесай

Украйна вика унгарския посланик заради шал на Орбан ВИДЕО

Министерството на външните работи на Украйна вика унгарския дипломат поради случай с премиера Виктор Орбан, който носеше шал с карта на " Велика Унгария " с украинското Закарпатие. Това съобщи днес формалният представител на украинското външно министерство Олег Николенко в своя Фейсбук.

Дипломатът означи, че насърчаването на ревизионистични хрумвания в Унгария не способства за развиването на връзките сред страните и не подхожда на правилата на европейската политика.

„ Унгарският дипломат ще бъде поканен в украинското външно министерство и ще му бъде показана неприемливостта на акта на Виктор Орбан “, сподели Николенко.

Официален Киев чака публично опрощение от унгарска страна и опровергаване на похищението върху териториалната целокупност на Украйна, добави представителят на външното министерство.

Трябва да се означи, че картата на " Велика Унгария ", изобразена върху шала на Орбан, показва модерни територии на Украйна, Румъния, Сърбия, Хърватия, Австрия и Словакия. Известно е, че ръководителят на унгарското държавно управление постави шал за среща с футболиста Балаш Джуджак, който изигра сетен мач за унгарския народен тим.

Румънското външно министерство към този момент е предало на унгарския дипломат в Букурещ безапелационното си отрицание към хода на премиера Виктор Орбан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР