Министерството на външните работи на Украйна се готви да въведе

...
Министерството на външните работи на Украйна се готви да въведе
Коментари Харесай

Украйна готви визов режим за руснаците

Министерството на външните работи на Украйна се готви да вкара в деяние визов режим с Русия. Това разгласи в петък външният министър Павел Климкин на конференция.

„ Само визов режим с Руската Федерация ще бъде ефикасен и ще ни разреши да направляваме кой и по какъв начин идва от Русия “, означи той, като добави, че за това е „ належащо политическо решение “, съобщи ТАСС.

По думите на Климкин, Министерство на външните работи на Украйна към този момент се готви за този развой. „ Ние се готвим за това. Пресметнахме какъв брой спомагателни старания са ни нужни – и консулски и механически, с цел да задействаме (визовия режим с Русия) “, посочи той.

Първият ход в това направление, по думите на Климкин, е изработването на програмно поръчителство, належащо за внедряването на електронна система с авансово известяван за пътувания на съветски жители в Украйна. „ Руснаците би трябвало да предизвестяват за своите пътувания и това наложително ще бъде въведено “, означи той.

В момента при влизане в Украйна би трябвало да се премине биометричен надзор: от всички съветски жители се взимат пръстови отпечатъци, а също така от тях се желае биометричен чуждестранен паспорт и документи, потвърждаващи задачата на визитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР