Министерството на външните работи на Турция обвини Гърция в укриване

...
Министерството на външните работи на Турция обвини Гърция в укриване
Коментари Харесай

Турция обвини Гърция в укриване на терористи

Министерството на външните работи на Турция упрекна Гърция в укриване на терористи, откакто гръцки съд оправда деветима турци, всички етнически кюрди, които са упреквани, че са членове на терористична организация, написа " Катимерини ".

" Оправдаването разкрива за какво тези терористи са признати в Гърция ", сподели представителят на ведомството Хами Аксой, представен от Анадолската организация.

Представителят добавя, че решението на гръцкия съд пречи на напъните в битката против тероризма в Европа и разяснява, че Турция е обезпокоена от това, че Гърция се е трансформирала в леговище за терористични организации.

Заподозрените бяха задържани и оставени в ареста преди посещаване на турския водач Реджеп Ердоган в Гърция през декември 2017 година по съмнение във връзки с турска крайнолява организация, упреквана в офанзиви и самоубийствени атентати в Турция от 1990 година В сряда съдът ги оправда поради липса на доказателства.

Не за първи път Анкара упреква Гърция в поддръжка на тероризъм. През 2017 година гръцкият съд реши да даде леговище на 8 турски бойци, които избягаха след опита за прелом през юли 2016 година и отхвърли многократните молби на Турция за изгонването им. Съдът постанови, че в случай че бъдат върнати, бойците няма да получат обективен развой и ще станат обект на нечовешко отношение.

Атина се пробва да поддържа връзка с Анкара макар напрежението в Източно Средиземно море и в Егейско море, където турски изтребители са нарушили гръцкото въздушно пространство 65 пъти в сряда, написа " Катимерини ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР