Министерството на външните работи на Турция критикува остро Европейския парламент

...
Министерството на външните работи на Турция критикува остро Европейския парламент
Коментари Харесай

Анкара критикува Европарламента заради Сирия

Министерството на външните работи на Турция подлага на критика остро Европейския парламент и позицията на Страсбург за военната атака „ Извор на мира ” в Североизточна Сирия, предава БГНЕС.
Реакцията пристигна в отговор на резолюция, призната по-рано денем от Екологичен потенциал, осъждаща турската интервенция в Сирия и призоваваща за наказания против Анкара.
" Абсолютно отхвърляме отношението на Европейския парламент (ЕП) към интервенция " Извор на мира ". Не сме сюрпризирани от това решение, взето от Народното събрание, който непрекъснато приютява терористи ", се споделя в известие на министерството.
Анкара подсети на евродепутатите, че интервенцията е извършена в сходство с правото за самоотбрана на страната, произлизащо от интернационалното право и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
" Легитимността на тази интервенция беше доказана от споразуменията, които (Турция) подписа със Съединени американски щати и Русия ", се споделя в изказването.
" Екологичен потенциал, който макар всичките ни пояснения одобри решение, несъвместимо с обстоятелствата, оказва напън със своето предубедено отношение към Турция, което е лишено от здрав разсъдък ", се споделя в изказването.
„ Решението демонстрира, че Екологичен потенциал не може вярно да следи значими развития на районната и световната сцена, обективно да прави оценка аргументите и следствията и да създава постоянни и подобаващи тактики “, се прибавя в изказването на турското външно министерство.
Анкара също по този начин подлага на критика Екологичен потенциал и Европейски Съюз за " взимане на късогледи решения вместо да изразят признателност на Турция за интервенцията, която има за цел да отстрани опасността от гнет, да обезпечи териториалната целокупност на Сирия, да предотврати повече незаконна миграция и да подсигурява безвредното завръщане на сирийските бежанци в родината им ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР