Министерството на външните работи на Сирия заяви, че счита неотдавнашните

...
Министерството на външните работи на Сирия заяви, че счита неотдавнашните
Коментари Харесай

Дамаск: Атаките на Израел срещу сирийски летища са военно престъпление

Министерството на външните работи на Сирия съобщи, че смята неотдавнашните израелски въздушни удари по гражданска инфраструктура за военно закононарушение , оповестява " Ройтерс ".

Изявлението на ведомството е във връзка израелските офанзиви, осъществени преди дни, против които повредиха пистата и го затвориха за употреба в границите на повторно за седмица.

" Повтарящите се израелски офанзиви, изключително систематичното и съзнателно ориентиране към цивилни обекти в Сирия - последното от които беше ударът против интернационалното летище Алепо - е еднакво на експанзия и военно закононарушение съгласно интернационалното право ", акцентират от министерството и допълват, че Израел би трябвало да бъде измамен под отговорност за нападението.

с цел да попречи на възходящото потребление от страна на Иран на доставките по въздух на оръжия за негови съдружници в Сирия и Ливан, в това число Хизбула .
 С нова тактичност Израел пречи на оръжейните доставки на Иран за Сирия
С нова тактичност Израел пречи на оръжейните доставки на Иран за Сирия

Йерусалим уголемява обсега на въздушните си удари към летищата

Техеран възприе въздушния превоз като по-надеждно средство за снабдяване на военна техника на своите сили и съюзнически бойци в Сирия, откакто наземният превоз неколкократно беше преустановяван.

Израел от дълго време гледа на задълбочаването на позициите на своя зложелател Иран в Сирия като опасност за националната сигурност и уголемява обсега на своите удари, с цел да пресече този нов транспортен способ , обясниха осведомени с въпроса източници.

Атаката от предходната седмица тъкмо преди идването на аероплан от Иран, изясни пълководец на подкрепян от Иран районен съюз, осведомен с случая.

Израел нанесе удар и по летището в Дамаск, повреждайки оборудването. По данни на държавното управление на Сирия това е второто сходно нахлуване от страна на Израел против летището от юни насам, когато въздушни удари по пистата го извадиха от употреба за две седмици.

Ръководителят на комисията по външни работи и защита на Кнесета Рам Бен-Барак уточни, че задачата на Израел в Сирия е да предотврати проекта на Иран " да сътвори нов фронт против Израел в Сирия и да укрепи опциите на Хизбула в Ливан ".
 Израел изстреля четири ракети против сирийския град Алепо
Израел изстреля четири ракети против сирийския град Алепо

Предполага се, че ударите са били ориентирани към хранилища, в които имало ирански ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР