Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда вчерашните инциденти

...
Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда вчерашните инциденти
Коментари Харесай

MВнР на РСМ: Насилието е неприемливо, осъждаме вчерашните инциденти

Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда вчерашните произшествия в Скопие, преди, по време и след мача сред „ Шкупи “ и „ Левски “.

„ Насилието е недопустимо при никакви условия, изключително не когато води до съществени пострадвания. Органите по сигурността оказват цялостно подпомагане за запазване на публичния ред и успокоение “, споделят от външното ни министерство на Северна Македония.

Оттам показва, че потърпевшият български жител е в устойчиво, само че тежко положение и след хирургично лекуване се възвръща в болница в Скопие.

Според премиера на РСМ футболът и всеки различен спорт би трябвало да бъде оставен на спортистите и същинските почитатели

„ Представители на българското посолство са в непрекъсната връзка с потърпевшия български жител и неговите близки, както и с локалните здравни управляващи. Компетентните органи на Република Северна Македония към този момент са подхванали и ще продължат да подхващат нужните ограничения за дейно следствие и наказателно гонене по отношение на зародилите произшествия “, споделят от Министерство на външните работи на РСМ.

„ Република Северна Македония е свободна страна и всички, които желаят да посетят страната, са добре дошли; привилегия, която не допуска, че е задоволително да се показват обиди от тук, изключително не тези, които допускат териториални искания и/или отказване и обиди на етническа, религиозна или друга еднаквост основа “, прибавят от ведомството.

Те са преследвани от група мъже, които с предмети удрят по колите

От външно министерство на РСМ допълват, че нарушаването на тези правила ще бъде съответно адресирано от способените институции и такива лица ще бъдат лимитирани до привилегията да участват в страната.

„ Република Северна Македония и Република България са положителни съседи, които преодоляват политическите разлики с дипломатически средства, възпитавайки културата на добросъседски разговор “, приключва изказването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР