Министерството на външните работи на Северна Македония категорично осъжда вандалския

...
Министерството на външните работи на Северна Македония категорично осъжда вандалския
Коментари Харесай

Северна Македония ще възстанови паметника на загиналите българи на кораба Илинден

Министерството на външните работи на Северна Македония изрично осъжда вандалския акт с опозоряване на паметника на починалите българи в Охрид.
Монументът беше повдигнат на брега на езерото през септември в памет на.
Вчера стана ясно, че паметникът е опустошен. Вандалски разрушена е стилизираната капка, в която бяха преплетени 15 железни рози, символизиращи починалите в трагичния случай в Охридското езеро на 5 септември 2009 година
Компетентните служби са осведомени и скоро ще отстранен последствията от това закононарушение на безотговорни и злонамерени лица, твърдят македонските управляващи.
 Разрушиха паметника на починалите в Охридското езеро българи, Министерство на външните работи осъди вандализма Разрушиха паметника на починалите в Охридското езеро българи, Министерство на външните работи осъди вандализма
Паметникът на брега на Охридското езеро, който бе открит в памет на българските туристи, изгубили живота си при потъването на кораба &l...
" Вратите на историческия Охрид остават необятно отворени за всички туристи, а нашите другари от прилежаща България постоянно са добре пристигнали ", гласи мнението на Скопие.
Този петък и българското Министерството на външните работи изрази надълбоко отвращение от " кощунствения акт " и съобщи, че сходно отношение към паметта на сънародниците ни, е неприемливо.
" Надяваме се, че тази вандалска демонстрация няма да остане незабелязана от страна на управляващите в Република Северна Македония и причинителите на срамния акт ще бъдат разкрити и подведени под отговорност ", се показва в известието на Министерство на външните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР