Министерството на външните работи на Русия обяви, че икономическият план

...
Министерството на външните работи на Русия обяви, че икономическият план
Коментари Харесай

Русия обяви за контрапродуктивен икономическия план на САЩ за Близкия изток

Министерството на външните работи на Русия разгласи, че икономическият проект на Съединени американски щати за Близкия изток на стойност 50 милиарда $ е " контрапродуктивен ", оповестява " Интерфакс ".

Икономическият проект приканва за основаването на световен капиталов фонд, който да подкрепи палестинската и стопанските системи на прилежащите арабски страни, както и построяването на транспортен кулоар на стойност 5 милиарда $, който да свързва Западния бряг и Ивицата Газа.

Вчера в Бахрейн завърши икономическата конференция под наслов " Мир за разцвет ", проведена от администрацията на американския президент Доналд Тръмп. На срещата се очакваше да се съберат 50 милиарда $ помощи за палестинците - в случай че мирният проект, който американците имат намерение да показват на страните след парламентарните избори в Израел през септември, реализира прогрес.

Палестинците бойкотираха конференцията и стачкуваха против събитието, че тя се организира без да се има поради дипломатическо решение.

" Ако Съединени американски щати са толкоз загрижени за палестинското благополучие, тогава за какво постановиха тези наказателни ограничения против нас ", запита реторично високопоставената представителка на Организацията за избавление на Палестина Ханан Ашрауи.

" Защо удряха палестинска инфраструктура? Защо стопираха стипендиите за палестински студенти? ", запита тя, имайки поради орязването на над половин милиард $ помощ за палестинците от администрацията на Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР