Министерството на външните работи на Русия коментира изказване на представител

...
Министерството на външните работи на Русия коментира изказване на представител
Коментари Харесай

Русия: Пряката заплаха на САЩ към Калининград е безотговорна

Министерството на външните работи на Русия разяснява изявление на представител на Съединени американски щати, който разгласи, че е допустимо да се преодолее противовъздушната защита на Калининград , оповестяват съветски медии.

Командирът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка военачалник Джефри Лий Хариган заяви, че Пентагонът е създал проект за превъзмогване на противовъздушната защита на Русия в Калининград при положение на експанзия от страна на Москва. Той акцентира, че американският отговор на допустима съветска експанзия от Калиниград ще бъде " многолик, своевременен и ефикасен ". Генералът сподели още, че дейностите на Съединени американски щати ще включват сухопътна, въздушна, морска, галактическа, електронна и хакерска атака.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова дефинира коментара на генерала като " безконтролен " и " директна опасност " за Русия.

Калининградска област е надеждно предпазена от всевъзможни нападателни проекти , реагираха от Министерството на защитата на Русия. Ведомството означи, че опциите на системите от Противовъздушна отбрана в Калининград са добре известни на всички натовски водачи, приближаващи се до съветската въздушна граница.

Губернаторът на Калининград посъветва Съединени американски щати да не рискуват и да не атакуват района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР