Министерството на външните работи на Румъния привика за консултации в

...
Министерството на външните работи на Румъния привика за консултации в
Коментари Харесай

Румъния привика посланика си в Австрия за консултации

Министерството на външните работи на Румъния привика за съвещания в Букурещ посланика на страната в Австрия Емил Хурезяну.

Това се случва броени часове, откакто Румъния и България бяха отхвърлени за Шенген, оповестява румънският уебсайт Зиаре.

„ (Това е) политически жест, който акцентира позицията на Румъния на твърдо противоречие с държанието на Австрия и показва решението за понижаване на настоящето равнище на връзки с тази страна ", се споделя в известие на ведомството, представено от Зиаре. 

Вчера управляващите в Букурещ връчиха протестна нота на австрийската посланичка в румънската столица,

напомнят осведомителните организации оттатък Дунав и означават, че двете ограничения, подхванати от румънското държавно управление, са сериозна глоба на дипломатическо ниво.

Отхвърлянето на България и Румъния за Шенген е водеща тематика в румънския щемпел през днешния ден. „ Вчерашното гласоподаване е огромен неуспех, само че освен за Румъния. Време е да се събудим от европейската фантазия “, отбелязва във водещото си заглавие Медиафакс.  

„ Злото към този момент не може да бъде поправено: имам вяра, че румънският евроентусиазъм доста бързо ще се трансформира в студена евроярост и даже в нещо още по-опасно.

Румънци, ние имаме единствено едно очевидно качество - умеем да ненавиждаме буйно, солидарно и дълготрайно “, написа в собствен коментар по тематиката румънската организация.

„ За страдание, даже на най-високо равнище, Европейският съюз не гледа на Румъния като на страна, а като на територия. Това е двуличие и към нас, и към българите, които май умеят да губят по-достойно от нас “, отбелязва още Медиафакс.

„ Шенгенското пространство има напълно разнообразни проблеми от Румъния и България. Мафия в Италия, опиати в Нидерландия и мигранти в Гърция “,

написа вестник " Евениментул зилей ". Изданието напомня, че 26 народи към този момент са част от пространството без митници и без паспортен надзор, а към него скоро ще бъде добавена и Хърватия.

„ България и Румъния към този момент би трябвало да останат извън. Когато чуят имената на тези две страни, доста европейци незабавно се сещат за престъпност и корупция. Това не е изцяло неправилно. Но този аспект е по-скоро обвързван с правораздаването в съответната страна, респективно с партиите там, които постоянно са корумпирани. И въпреки всичко, който сляпо упреква Румъния и България, както прави Австрия, за лавината от мигранти по Балканския маршрут, злонамерено подценява обстоятелството, че най-важната врата - Гърция, от дълго време е част от Шенгенското пространство “, добавя „ Евениментул зилей “, като цитира немския " Велт ".

„ Гласуването в четвъртък беше сведено до вътрешнополитическите ползи на една консервативна партия в Австрия, която сега е изправена пред екзистенциална рецесия “,

отбелязва новинарският уеб страницата Зиаре, като се базира на Даниела Писою - старши откривател в Австрийския институт за интернационалните връзки. Тя разяснява, че негативният избор е бил единствено за България. „ През цялото време заявиха, че се опълчват на влизането на България поради проблеми с корупцията ”, добавя Даниела Писою.

„ Неуспешен тест за европейска взаимност “, е заглавието на днешния брой на вестник „ Адевърул “. „ Вчерашното гласоподаване за Румъния и България в Шенген има голям брой конотации. Но едно от тях е удостоверение за стратегическа накърнимост на равнище европейска структура “, отбелязва изданието. То излиза и с пасквил по тематиката. Част от късите публицистични съчинения звучат по този начин: „ Първата реакция на Румъния, откакто не беше призната в Шенген: И без това нямаше да дойда “, „ Конфликт в двойката. Съпругата: Имам потребност от пространство. Съпругът: От Шенгенско пространство ли? “, „ Австрийците не ни желаят в Шенген, тъй като завиждат за триумфа на коледния базар в Крайова “.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР