Министерството на външните работи на Румъния отхвърля изявленията на президента

...
Министерството на външните работи на Румъния отхвърля изявленията на президента
Коментари Харесай

Букурещ: Путин лъже, Румъния няма териториални претенции към Украйна

Министерството на външните работи на Румъния отхвърля изказванията на президента на Руската федерация в речта му по случай Деня на националното единение, с които " лъжливо се внушава ", че Румъния има териториални искания към Украйна, оповестява организация Аджерпрес.

Министерството акцентира, че " нападателната война ", разгърната от Русия на 24 февруари, е " съществено и брутално нарушаване " на правилата на интернационалното право, в това число на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

" В този подтекст Румъния удостоверява твърдата си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници ", показва румънското външно министерство.

В петък, по случай Деня на националното единение, съветският президент Владимир Путин съобщи, че Западът съзнателно изопачава истината за Втората международна война и ролята на Съветския съюз за успеха над нацистка Германия. Лидерът на Кремъл също по този начин упрекна Румъния и Полша, че желаят територии в Украйна, добавя румънският информативен уебсайт „ ДжиФорМедия “ (G4Media).

" Знаем за концепциите на политиците в Полша да създадат страна " от едно море до друго море ", преди Втората международна война доста се говореше за това. Това беше фикс концепция. От Балтийско море до Черно море. Сега виждаме, че полските и украинските публични лица се прегръщат, а тази концепция е жива. А концепцията за усвояване на Украйна към момента съществува. Както се приказва, сигурно, за връщане на териториите, отнети от Полша, по този начин би трябвало да признаем, че те са били отнети от Сталин след Втората международна война. Завзети са огромни територии в Румъния и Унгария. Неслучайно споделих във Валдай, че Русия може да бъде единственият действителен поръчител на украинската държавност и суверенитет ", е споделил Путин, представен от „ ДжиФорМедия “ (G4Media).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР