Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще изпрати

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще изпрати
Коментари Харесай

Заради изказвания на Костадинов: РСМ изпраща нота до България

Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще изпрати вербална нота до България поради изявления на ръководителя на ПГ на " Възраждане " Костадин Костадинов, оповестиха от ведомството.

Оттам прецизираха, че към този момент са реагирали на изказванията на Костадинов и чакат „ способените институции и политически представители в Република България да се дистанцират и осъдят този език на омразата, който несъмнено съдържа териториални искания ”.

„ Тези послания са освен в директно несъгласие с духа на Договора за другарство, чиято същина е взаимното почитание като основа за поощряване на добросъседските връзки, само че и послания, които не са в духа на европейските полезности и нашето общо евроатлантическо съдействие ”, показват от Министерство на външните работи в Северна Македония.

По-рано денем водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, представен от, съобщи, че партията му ще направи действия в централата на Европейски Съюз и европейските институции, с цел да потвърди, че Македония и България са едно.

Той разгласи и " образоването на европейските сътрудници за фактическата истина за македонския език ". Коментарите му бяха във връзка изказването на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която разгласи в Скопие, че македонският език е приет и ще бъде формален език в Европейския съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР