Министерството на външните работи на Република България бе запознато в

...
Министерството на външните работи на Република България бе запознато в
Коментари Харесай

Външно с първа реакция след жестоката трагедия, сполетяла семейството на тенора Веселин Вачев

Министерството на външните работи на Република България бе осведомено в детайлности със случай с умряло в турския курортен град Дидим българско момиченце. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР), съобщи Блиц.

Както Петел заяви, огромна трагедия сполетя фамилията на тенора Веселин Вачев. Докато са на отмора в турския курорт Aquasis De Luxe Resort & SPA, при безразсъден случай умира 7-годишната им дъщеря Вивиан Вачева. По инструкции на министър Екатерина Захариева неотложно е сбъднат контакт със фамилията с молба да дават документите, с които разполагат.

Документите са получени на турски език и към този момент са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с инструкции да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да откри контакт с локалните управляващи. Българският консул Момчил Русинов към този момент пътува с цялата събрана информация, с цел да обясни на място събитията към смъртния случай на 8 юни 2018 година Той ще посети прокуратурата в регионалния център Айдън, проверяващите служители на реда в град Дидим и шефа на хотела, в който е станала нещастието. Отделно Генералното консулство ще изиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени дейности. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР