Министерството на външните работи на Нидерландия информира, че считано от

...
Министерството на външните работи на Нидерландия информира, че считано от
Коментари Харесай

МВнР: Нидерландия въвежда задължителен PCR тест за пристигащите в страната

Министерството на външните работи на Нидерландия осведоми, че считано от 00:01 ч. локално време на 29 декември 2020 година всички пасажери, идващи с въздушен, морски, железопътен или автобусен превоз, би трябвало да показват отрицателен резултат от PCR-тест за COVID-19, изработен до 72 часа преди влизане в страната.

Изискването важи и за директни пасажери, които не напущат директната зона на летищата, само че няма да се ползва към влизащите в Нидерландия с автомобил, както и към водачите на тежкотоварни транспортни средства, оповестява българското Министерство на външните работи.

При влизане с въздушен превоз от страни отвън ЕС/Шенген пасажерите би трябвало да показват и попълнена декларация за съществуването на отрицателен резултат за COVID-19.

И двата документа би трябвало да бъдат показани на книжен притежател.

Ако жителите, пътуващи към Нидерландия, не съумеят или откажат да показват отрицателен резултат от PCR-тест за COVID-19 преди отпътуването им към страната, те няма да бъдат допускани да се качат на борда на самолета.

Резултатът от теста би трябвало да бъде на британски, немски, френски, испански или нидерландски език.

Наличието на отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 не анулира нуждата от използване на 10-дневна мощно целесъобразна карантина в домашни условия след идване в Нидерландия от страни с „ оранжев “ (в това число и от България) и с „ червен “ код.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР