Министерството на външните работи на Китай потвърди, че президентът Си

...
Министерството на външните работи на Китай потвърди, че президентът Си
Коментари Харесай

Китай обяви за какво ще настоява Дзинпин пред Ким в КНДР

Министерството на външните работи на Китай удостовери, че президентът Си Дзинпин ще разиска с висшия водач на КНДР Ким Чен-ун по какъв начин Северна Корея и Южна Корея могат да разрешат разликите на полуострова като търсят политическо решение, оповестяват локални медии.

Вчера китайска медия заяви, че Си Дзинпин ще посети КНДР в четвъртък и петък. Това ще е първата аудиенция на китайски президент в Северна Корея от 2005 година
 Първа аудиенция на китайски президент в КНДР от 14 година
Първа аудиенция на китайски президент в КНДР от 14 година

Дзинпин ще е на държавно посещаване в Пхенян в четвъртък и петък

Говорителят на министерството разясни, че страната му " ще упорства за реализиране на нов прогрес в намиране на решение в политическия развой, отнасящо се до въпроса на Корейския полуостров ". Представителят също удостовери, че Ким Чен-ун и Си Дзинпин ще отпразнуват 70 година от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни.

По-рано от Синия дом (президентството на Южна Корея) оповестиха, че н е е нужно президентът на Южна Корея Мун Дже-ин да се среща с Ким преди той и Си да отидат на Г-20 в Осака идната седмица. Мун означи, че би желал да се срещне с водача на КНДР преди да организира диалози с американския президент Доналд Тръмп по време на тура му в Североизточна Азия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР