Министерството на външните работи на Китай изрази надежда, че срещата

...
Министерството на външните работи на Китай изрази надежда, че срещата
Коментари Харесай

Китай: Най-важно е разрешаването на ядрения проблем в срещата Тръмп-Ким


Министерството на външните работи на Китай изрази вяра, че срещата сред американския президент Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен Ун ще се организира в планувания период и ще бъде сполучлива.

"Директният разговор сред водачите на Съединени американски щати и КНДР ще бъде от най-голямо значение за разрешаването на нуклеарните проблеми на Корейския полуостров", се споделя в документално заявление на министерството.

В четвъртък президентът Доналд Тръмп заяви, че анулира срещата с водача на КНДР Ким Чен Ун, планувана за 12 юни в Сингапур, поради враждебни изказвания на Пхенян. Тръмп не изключи, че срещата на върха може да бъде планувана за по-късна дата, а на 25 май той съобщи, че ще се срещне с водача на КНДР в Сингапур на 12 юни.

Белият дом разгласи, че американски държавен екип ще пътува до Сингапур като логистична поддръжка за възможната среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач. Акцентът на срещата ще бъде денуклеаризацията на Корейския полуостров./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР