Министерството на външните работи на Израел реагира на предупреждението на

...
Министерството на външните работи на Израел реагира на предупреждението на
Коментари Харесай

Израел изненадан от предупреждението на ЕС

Министерството на външните работи на Израел реагира на предизвестието на Европейския съюз, написа " Таймс ъв Израел ".

Брюксел отхвърли мирния проект на Съединени американски щати и предизвести, че ще се опълчи на всяка израелска анексия на Западния бряг.

Израелското външно ведомство разгласи, че позицията на Европейския съюз " буди страдание и е странна ".

" Фактът, че Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел избра да употребява застрашителен език към Израел, толкоз рано след вдишване на поста, единствено няколко часа след срещите си в Иран, буди страдание и, минимум, е необичайно ", отговори представител на ведомството.

" Преследването на такива политики и държание е най-хубавият метод да се подсигурява, че ролята на Европейски Съюз във всеки развой ще бъде минимизирана ", добави представителят.

Днес Борел посети Техеран, където беседва с представители на иранското държавно управление за понижаване на напрежението към нуклеарната стратегия на Ислямската република.

Палестинците, Арабската лига и Организацията за ислямско съдействие отхвърлиха проекта на Тръмп.

По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи проекта си за разрешаване на израелско-палестинския спор.

Палестинците изрично отхвърлят проекта на Съединени американски щати, който е извънредно в интерес на Израел. Инициативата на Тръмп планува Израел да резервира противоречивия Йерусалим като " неделима столица " и дава зелена светлина на еврейската страна да анексира селища на Западния бряг, който е окупиран от 1967 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР