Министерството на външните работи на Франция съобщи, че френски служител

...
Министерството на външните работи на Франция съобщи, че френски служител
Коментари Харесай

Нигер предизвиква Франция

Министерството на външните работи на Франция заяви, че френски чиновник е бил задържан в Нигер и прикани хунтата неотложно да го освободи, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Военните в Нигер смъкнаха президента Мохамед Базум през юли, а предишния месец подредиха на френските чиновници да изоставен страната - заповед, която Франция отхвърли да извърши, заявявайки, че нигерската хунта не е законната власт в страната.

Министерството заяви в " Х ", платформата, известна преди като Tуитър,  че Стефан Жулиен, консултант на френските жители в чужбина - недипломатическа, изборна служба - е бил задържан предишния петък, и прикани за " незабавното му освобождение ". 

Арестът на френския чиновник сигурно в допълнение ще увеличи така и така високото напрежение сред Франция и Нигер, нейна някогашна колония.

Френското Министерство на външните работи не даде детайлности за това къде и по какъв начин е бил задържан Жулиен и дали в Париж са знаели къде е бил арестуван. Ведомството единствено съобщи, че Франция следи обстановката от близко и е " изцяло мобилизирана ", с цел да му обезпечи отбраната, която се поставя на всеки, намиращ се в друга страна.

Франция " приканва за незабавното му освобождение ", се споделя в изказването.

Близо 1500 френски военнослужещи са основани в Нигер, с цел да оказват помощ на локалните сили в битката с ислямските екстремисти. Военното съдействие обаче е прекратено след преврата, чиито водачи настояват, че държавното управление на Базум не прави задоволително, с цел да отбрани страната от бунтовниците.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР