Министерството на външните работи на Филипините уведоми Съединените щати за

...
Министерството на външните работи на Филипините уведоми Съединените щати за
Коментари Харесай

Филипините прекратяват военния си договор със САЩ

Министерството на външните работи на Филипините уведоми Съединените щати за прекратяването на Договора за задгранични въоръжени сили. Това заяви на страницата си в " Туитър " заместник-министърът на външните работи Додо Дулай.

" Със заповед на президента (Родриго Дутерте), предадена посредством изпълнителния секретар Медиалдеа, министърът на външните работи Локсин през днешния ден подписа уведомление за прекратяването на контракта за статута на задграничните въоръжени сили, който ще бъде неотложно предаден в посолството на Съединени американски щати в Манила ", изяснява заместник-министърът.

В по-късен туит Локсин удостовери, че писмото е получено от заместник-началника на задачата на посолството на Съединени американски щати в Манила.

" Заместник-началникът на задачата на посолството на Съединените щати получи известието за преустановяване на Споразумението. Като дипломатическа вежливост няма да има други в действителност известия след самообоснованото развиване ".

Както отбелязва " Манила бюлетин ", на брифинг, представителят на президента Салвадор Панело удостовери, че Родриго Дутерте е наредил на Медиалдеа да каже на Локсин да изпрати известието за преустановяване.

Панело съобщи, че прекратяването ще влезе в действие 180 дни след приемането му от държавното управление на Съединени американски щати.

Новината пристигна, откакто външният министър поддържа прецизния обзор на военния пакт за решение на въпросите за суверенитета сред двете страни.

Може да се напомни, че както Локсин, по този начин и началникът на защитата Делфин Лоренца предизвестиха за последствия, откакто съглашението със Съединени американски щати бъде прекъснато.

Военният контракт сред Манила и Вашингтон е подписан през февруари 1998 година

Президентът Родриго Дутерте разгласи решението за преустановяване на съглашението през януари, след отхвърли на Вашингтон да издаде виза на филипинския сенатор Роналд де ла Роса.

Законът за бюджета на Съединени американски щати, подписан от президента Доналд Тръмп при започване на януари, включва уговорка, забраняваща на филипински представители да влизат в Съединени американски щати по отношение на дело против опозиционния политик Лейла де Лима. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР