Министерството на външните работи на Беларус изпрати протестна нота до

...
Министерството на външните работи на Беларус изпрати протестна нота до
Коментари Харесай

Беларус гневен заради украински дрон във въздушното му пространство

Министерството на външните работи на Беларус изпрати протестна нота до посланика на Украйна в Минск поради навлизането на украински дрон в беларуското въздушно пространство в края на януари, оповестява " Спутник ".

В официалното съобщение се показва, че безпилотният летателен уред е бил засечен на 24 януари. След осъществен разбор на оборудането му е открито, че дронът се е опитвал да " извърши нелегално изследване над военната подготвителна площадка в Брест ".

От Министерство на външните работи на Беларус декларират, че враждебните ходове на Украйна " водят до ескалация на напрежението в района, което не способства за цивилизован двустранен разговор ".

Yet another provocation by Belarus. We categorically reject accusations that Ukraine used a UAV on its border with Belarus. We call on Minsk to refrain from playing along with Russia's destabilising activities. Calm on Ukraine-Belarus border is in the interest of the whole region
— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_)
От своя страна представителят на украинското външно министерство Олег Николенко отхвърли Киев да е пускал дронове над границата с Беларус и назова изказванията на Минск " провокация ".

" Това е следващата провокация на Беларус. Категорично отхвърляме обвиняванията, че Украйна е употребила безпилотен летателен уред на границата си с Беларус ", заяви той в Туитър.

Николенко прикани Минск " да се въздържа от заиграване с дестабилизиращите действия на Русия " , наблягайки, че спокойствието на границата сред Беларус и Украйна е в полза на целия район.

В момента на беларуска територия се организира взаимно военно обучение на Русия и Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР