Mинистерството на външните работи на България отговаря за политиката за

...
Mинистерството на външните работи на България отговаря за политиката за
Коментари Харесай

България е готова да помага на общините в съседни страни, обеща Захариева

Mинистерството на външните работи на България дава отговор за политиката за развиване и желае да оказва помощ на своите съседи. Това съобщи в събота вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева при срещата си с Коста Яневски, кмет на град Струмица в Република Македония.

„ Призовавам всички общини – бъдете дейни “, обърна се министър Захариева към своя хазаин. „ В рамките на тази политика парите не са доста, само че се финансират планове, които не се включват в други стратегии “, добави тя. По думите й програмата подкрепя разнообразни дребни, само че с огромна обществена значителност, планове. Такива са да вземем за пример обновяването на междуселски пътища, поправки на учебни заведения, детски градини и други.

Кметът на Струмица благодари на министъра на България за помощта по два сходни плана. Първият е даването на автомобил за хора с увреждания. Българският министър председател Бойко Борисов персонално връчи ключовете по време на взаимното съвещание на двете държавни управления в Струмица. Вторият план – реорганизация на постройка за създаване на център за деца и възрастни с увреждания, е в развой на разработване.

С домакините си от Струмица тя разиска младежката безработица в града, която надвишава 50%. Министър Захариева се съгласи, че това е проблем, с който би трябвало да се борим. Като добър образец тя даде сполучливи начинания с фондове за започващи предприятия. Днес в България оперират три такива фонда, които финансират стартъпи освен у нас, само че и в прилежащи балкански страни.

„ Добре е да се намерения за продан в тази посока “, означи министърът
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР