Министерството на външните работи на България извика Михаил Барилович, съветник

...
Министерството на външните работи на България извика Михаил Барилович, съветник
Коментари Харесай

Москва: България ни демонизира

Министерството на външните работи на България извика Михаил Барилович, консултант на посланика на Руската федерация в София, и го осведоми за решението за експулсиране на двама съветски дипломати от страната. Това оповестиха в сряда от съветското посолство в България, съобщи ТАСС.

" Няма доказателства, потвърждаващи осъществяването на действия, несъвместими със статута им ", се показва в коментар от посолството, представен от ТАСС.

" Руската страна си резервира правото да предприеме ответни огледални ограничения, се прибавя в изказването. Съобщава се, че въпросните сътрудници ще изоставен страната хазаин в периода, посочен в нотата - 72 часа.

" Демаршът на София за експулсирането на съветски дипломати, несъмнено, няма да остане без съразмерен отговор от страна на съветската страна. Остава да изразим страдание, че по този метод руско-българските връзки са съществено повредени. "

Това каза пред публицисти в Москва ръководителят на комисията за интернационалните връзки в Държавната дума Леонид Слуцки, съобщи ТАСС.

Слуцки също по този начин съобщи, че " България, откакто разгласи експулсирането на двама съветски дипломати, влиза в листата на страните, които раздухват шпионски кавги против Русия.

Депутатът означи, че изказванията на " българската прокуратура и външното министерство са като преписани едно от друго ".

" Чешката република, Норвегия, Словакия, Австрия са страни, които са подхванали сходни дейности през 2020 година с на практика същите разсъждения.

Не изключвам всичко това да е част от тактика за спомагателна демонизация на Русия на европейския континент ", заключи шефът на парламентарната комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР