Министерството на външните работи на България е поискало от останалите

...
Министерството на външните работи на България е поискало от останалите
Коментари Харесай

Българи да бъдат пускани да се приберат с изтекъл паспорт, урежда външното министерство

Министерството на външните работи на България е поискало от останалите страни по света да позволяват на български жители с изминал паспорт да пътуват, в случай че се връщат в родината си. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

През тази година изтича срокът на персоналните документи на огромен брой български жители. Държавата към този момент служебно удължи валидността им у нас с 6 месеца, само че се е обърнала и към страните по света да го признаят. На собствен ред България се ангажира реципрочно да разреши същото на чужденците, сподели Захариева.

Тя акцентира, че българите, които се намират в чужбина, се прибират за своя сметка, а страната спомага за намиране тук-там в дребното самолети, които летят. Ако българските жители нямат пари да си платят, външното министерство заплаща билета, а пътуващият със запис на заповед се ангажира да върне парите в 7-дневен период.

Най-голямата група в чужбина - към 180 души, са българи, живеещи в Испания, които желаят да се приберат в България. Има и работещи в Южен Тирол, които са под карантина там.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР