Министерството на външните работи (МВнР) ще извика посланика ни в

...
Министерството на външните работи (МВнР) ще извика посланика ни в
Коментари Харесай

МВнР вика за обяснения посланик Румен Петров във връзка с новата порция чатове

Министерството на външните работи (МВнР) ще извика посланика ни в Алжир Румен Петров по отношение на новата порция чатове по следствието за търговия с въздействие, популяризира до медиите Специализираната прокуратура през днешния ден. Това оповестиха от ведомството.
И консултант на Захариева си чатил с Бобоков „ Бадр “, лостовете за въздействие над един вицепремиер и кой сортира посланиците – в новата порция чатове
Министър Захариева е провела доста срещи по проблема с кораба „ Бадр “, в това число и със специфичния делегат на либийското държавно управление, а през април тази година всички документи по случая са предадени на ДАНС, оповестяват още от Външното министерство.
Екатерина Захариева е била разпитана поради есемесите сред Бобоков и Узунов Според прокуратурата министърът е споделила, че предприемачът се е опитал да въздейства на политическия живот в страната с назначението на избрани посланици
В оповестената през днешния ден преписка излиза наяве, че обвиненият предприемач Пламен Бобоков е поддържал контакти освен със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов, само че и с някогашния консултант на Захариева и сегашен дипломат Румен Петров.

Снимка: Прокуратура на Р България

Според прокуратурата от чатовете излиза наяве, че предприемачът Бобоков е получавал информация освен от секретаря на президента Пламен Узунов, а и от дипломата Румен Петров. Тогава Петров е консултант на външния министър Екатерина Захариева по въпросите за Близкия Изток.

Снимка: Прокуратура на Р България

От публикуваните чатове излиза наяве, че Петров е изпратил на Бобоков решение на Върховния касационен съд, обвързвано с либийския танкер „ Бадр “. Но има и известия, обвързвана с активността на Външното министерство за посланически номинации.

Снимка: Прокуратура на Р България

Според обвиняването предишния юни Бобоков е писал на Петров: „ Привет Румба! Да припомня,
че очаквам предложение за Абуджа!!!! “

На уеб страницата на посолството ни в Алжир е маркирано, че Петров е връчил акредитивните си писма на 15 август предходната година. Кореспонденцията сред двамата не стопира.

В края на 2019 година Бобоков и Петров са разискали позиция на външния ни министър Екатерина Захариева, изразена в обществена мрежа, а Петров написа: „ Тя има два ориентира – ББ и медийният образ. И третият е егото. Така че, в случай че това са лостовете за влияние “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР