Министерството на външните работи /МВнР/ определи като неприемливи и недопустими

...
Министерството на външните работи /МВнР/ определи като неприемливи и недопустими
Коментари Харесай

МВнР скастри Митрофанова: Няма да допуснем пропаганда и дезинформация

Министерството на външните работи /МВнР/ дефинира като „ неприемливи и неприемливи всевъзможни опити за агитация и дезинформация “ от страната на пълномощния дипломат на Руската федерация в Република България Елеонора Митрофанова .

От ведомството изпратиха до медиите позиция, по отношение на публикуването през вчерашния ден послание от нейна страна в което е изричат хипотези и догатки по отношение на оказваната от Република България поддръжка за Украйна.

Министерство на външните работи припомня, че тази помощ закономерно се обуславя от съответните законови правила и правила . Публикуваме цялостната позиция без редакторска интервенция:

„ Република България остро осъжда невижданата и непредизвикана военна експанзия на Руската федерация против Украйна и способства към интернационалните старания за поддръжка на страната. Последователни сме в позицията си на взаимност с народа на Украйна, както и в безусловната си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в нейните интернационално приети граници, в това число териториални води.

Помощта, която Република България оказва на Украйна, закономерно се обуславя от съответните законови правила и правила, като присъщите за демократичния развой форми на другарство и отговорно държание са несъвместими с каквото и да било деформиране на информацията в публичното пространство.

Неприемливи и неприемливи са всевъзможни опити за агитация и дезинформация, които компрометират демократичните полезности.

В този смисъл, България е участник в редица национални и интернационалните начинания за битка с дезинформацията с ясното схващане за основополагащата роля на демократичното ни общество в споделените ни старания за недопускане на внушения и спекулации. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР