Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция във връзка

...
Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция във връзка
Коментари Харесай

МВнР се възмути как Еди Рама изрази недоволството си, че спираме Албания за ЕС

Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция по отношение на изявлението на министър-председателят на Албания Еди Рама в четвъртък, в което той изрази остро недоволството от следващото отсрочване на решението за повдигане на българското несъгласие за начало на договаряния за участие на страната му и РСМ в Европейски Съюз, на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Брюксел.

Външното ни министерство декларира, че чака албанският министър председател да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за участие в Европейски Съюз.

Министерство на външните работи показва, че постоянно сме били измежду страните в Европейския съюз, подкрепящи европейската принадлежност на албанския народ. " Отстоявали сме европейската вероятност на Албания и началото на договарянията за участие в Европейски Съюз и тогава, когато беше доста по-трудно от през днешния ден. През годините нямаше доста други гласове дружно с нас в тази идея ", се споделя още в позицията.

Министерството на външните работи твърди, че все пак отстояваме това и през днешния ден, в името на общото европейско бъдеще.

" В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един държавен началник. Жлъчните подмятания в сходен невисок езиков указател не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско другарство.

На това равнище, повече от всяко друго, настояваме за съблюдаване на положителния звук за другарство. На това равнище, от наша страна постоянно е било засвидетелствано цялото почитание, което изисква виновната позиция и равнището на междудържавните връзки ", акцентират от Министерство на външните работи.

Външното ни министерство отбелязва също, че ни следва общо бъдеще с Албания, като прибавят, че политиците си отиват, а народите остават.

" Нашите нации имат общ интерес, който не би трябвало да бъде накърняван от неправилната преценка на един политик. Недопустимо е връзките сред страните да се трансформират в пленник на ексцентричността на сегашния албански министър-председател ", се акцентира в позията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР