Министерството на външните работи извика сръбския посланик у нас Владимир

...
Министерството на външните работи извика сръбския посланик у нас Владимир
Коментари Харесай

Външно извика сръбския посланик заради шпионския скандал

Министерството на външните работи извика сръбския дипломат у нас Владимир Чургус за пояснение, откакто сръбският народен представител Милован Дрецун, непосредствен до президента Вучич, насочи обвинявания против България. Той съобщи, че страната ни организира хибридни офанзиви в Сърбия.
Часове откакто депутатът от ръководещата партия на президента Александър Вучич Милован Дрецун безусловно намеси името на България в шпионския скандал, по предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева беше извикан за пояснение в Министерство на външните работи сръбският дипломат Владимир Чургус.

Дрецун съобщи пред РТС да се потърси кой би имал интерес и запас да направи видеозаписа, на който се вижда по какъв начин съветският шпионин Григорий Хлебан дава пари на пенсиониран сръбски полковник. Според Дрецун, българските служби биха имали интерес. Той още веднъж непосредствено упрекна България, че дружно със Северна Македония, Хърватия и Германия имат общ разследващ център в Скопие за подобен вид интервенции.

Експерти разясняват, че Дрецун намесва България в абсурда по линия нейното участие в НАТО и Европейски Съюз, оповестява Българска национална телевизия.

Това е вторият за тази година скандал, в който Сърбия намесва страната ни. В средата на лятото вицепремиерът Ивица Дачич сътвори димпломатическо напрежение с непремерените си изявления по адрес на премиера Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР