Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности

...
Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности
Коментари Харесай

МВнР благодари на българските общности зад граница за активното им съдействие на вота

Министерството на външните работи изрича своята признателност към българските общности в чужбина, с чието скъпо партньорство и съдействие стана допустимо организирането на за президент и вицепрезидент и Народно заседание на 14 ноември 2021 година

Министерство на външните работи, измежду чиито съществени цели е да пази правата на, високо прави оценка гражданската интензивност на нашите сънародници, съдействала за основаването на оптимално положителни условия за провеждането на почтени и транспарантни избори зад граница.
Как гласоподаваха сънародниците ни в чужбина
Българите зад граница упражняват правото си на глас в общо 750 секции в 68 страни, оповестяват от Министерство на външните работи. Българските жители във всички...

За изборите на 14 ноември 2021 година в чужбина бяха разкрити 750 секции в 68 страни. Над 2500 членове на СИК зад граница бяха препоръчани от българските общности, а повече от 200 техни представители бяха препоръчани за членове на СИК в качеството си на представители на министъра на външните работи.

Министерство на външните работи благодари и на чиновниците на министерството у нас и в задграничните ни представителства, както и на другите български институции, присъединили се интензивно с обезпечаването на свои представители или механически средства за образуване на вота в чужбина.

Изразяваме вяра, че както и до момента, ползотворното ни съдействие с сътрудниците от българските общности зад граница и с ведомствата и организациите у нас ще продължи, с цел да бъде обезпечено конституционното право на глас на сънародниците ни в чужбина и на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР