Министерството на туризма започва внедряването на иновативна система, която ще

...
Министерството на туризма започва внедряването на иновативна система, която ще
Коментари Харесай

Министерство на туризма внедрява нова информационна система

Министерството на туризма стартира внедряването на новаторска система, която ще събира информация в действително време от всички места за настаняване, най-много от категория една и две звезди. Там към момента е висок процентът на сивата стопанска система, заяви специалистът във ведомството Савина Недялкова на форума „ Дигитализация за резистентен напредък на туризма “, проведен от Европейската комисия в София.

„ Платформата ще разрешава да се прави разбор, да се взимат по положителни стратегически решения, да има по положително обмисляне, като цяло в дестинациите, употребявайки опциите на данните, които ще бъдат събирани от всяко място за настаняване “, посочи Недялкова.

Заместник-председателят на Националния ръб по туризъм Мартин Захариев добави: „ Българският туризъм се нуждае от една съответна статистическа информация, защото през днешния ден получаваме такава от Национален статистически институт и от Българска народна банка. Системата Европейски Съюз ТИ би могла да бъде един от инструментите по тази причина “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР