Министерството на туризма започва процедура по заличаване на 71 дружества,

...
Министерството на туризма започва процедура по заличаване на 71 дружества,
Коментари Харесай

Заличават 71 туроператори от туристическия регистър

Министерството на туризма стартира процедура по изтриване на 71 сдружения, записани в Националния туристически указател като туроператори, заяви пресцентърът на ведомството.

Причината е, че фирмите не са показали наложителна застраховка " Отговорност на туроператора ". Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Националния туристически указател, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в алено. Така потребителите, при информация в регистъра ще получават информация дали туроператорът е правилен и прави активност, спазвайки закона.

Задължително изискване е записаният туроператор годишно да подписва контракт за застраховка " Отговорност на туроператора " с сдружение по смисъла на Кодекса за застраховането и да я показа на министъра на туризма. След това тя се вписва и в Националния туристически указател.

Основна част от сдруженията, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалища и адрес на регистрация в София, Варна и Бургас. Има и туроператори от Пловдив, Велико Търново, Плевен и Добрич.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР