Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и

...
Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и
Коментари Харесай

Туристическото министерство заличава 118 туроператори от националния регистър

Министерството на туризма стартира процедура по преустановяване на регистрацията и изтриване от Националния туристически указател (НТР) на общо 118 сдружения, регистрирани като туроператори. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Две са аргументите за решението. Едната е, че фирмите не са показали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Другият главен претекст е, че сдружението не е получило удостоверението си за регистрация в регламентирания период в Закона за туризма. Ако такова уверение не е налично, компанията няма право да извършва туроператорска и турагентска активност.

Действията по изтриване се подхващат според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Основна част от сдруженията, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалища и адрес на регистрация в София, Пловдив и Бургас.

През предходната година общо издадените заповеди за преустановяване на активността по искане на туроператора са 7, от тях 6 са постъпили единствено през декември.

През 2016 година двама туроператори са прекратили активността си, като по тяхно искане са издадени заповеди за преустановяване на регистрацията им като туроператори.

Общо записаните туроператори и туристически организации в Националния туристически указател са 3 311.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР