Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и

...
Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и
Коментари Харесай

Министерството на туризма планува да заличи от регистъра 71 туроператори

Министерството на туризма стартира процедура по преустановяване на регистрацията и изтриване от Националния туристически указател (НТР) на общо 71 сдружения, регистрирани като туроператори, осведомиха от пресцентъра на туристическото ведомство.

Причината е, че фирмите не са показали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Процедурата се прави със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по предложение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в алено. Така потребителите при информация в регистъра ще получават информация дали туроператорът
е правилен и прави активност, спазвайки закона.

Задължително изискване е записаният туроператор годишно да подписва контракт за застраховка „ Отговорност на туроператора “ с сдружение по смисъла на Кодекса за застраховането и да я показа на министъра на туризма. След това тя се вписва и в Националния туристически указател.

Основна част от сдруженията, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалища и адрес на регистрация в София, Варна и Бургас. Има и туроператори от Пловдив, Велико Търново, Плевен и Добрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР