Министерството на туризма започва кампания за набиране на млади кадри

...
Министерството на туризма започва кампания за набиране на млади кадри
Коментари Харесай

Туризмът ни се задъхва от липса на кадри, започва кампания сред поколeнието Z

Министерството на туризма стартира акция за набиране на млади фрагменти за работа в бранша.  Един от най-сериозните въпроси, който стои за разрешаване пред туристическия отрасъл, е обезпечаването на бранша с готови фрагменти, които да отговорят на все по-високите условия на туристите. Това стана ясно на съвещанието на Междуведомствения съвет за фрагментите в бранша в сряда.

По данни на Министерството на образованието и науката /МОН/ единствено 20% от завършващите специалности в областта на туризма се осъществят в бранша, което значи, че имаме огромно разминаване и разхищаване на голям запас за образование на хора, които след това не отиват на работа в туризма. Това акцентира зам.-министърът на туризма Мариела Модева по време на съвещанието. Необходимо е да бъдат регистрирани редица фактори, които въздействат на бранша. Все повече би трябвало да се съобразяваме освен с демографския срив и засиленото обезлюдяване на редица райони, само че и неповторимите характерности на представителите на поколението Z, които съставляват огромна част от европейската работна мощ, посочи тя. Поколението Z  съзряват във време на непрестанни стопански и обществени промени и затова отдават най-голямо значение на динамичността и бързината в смяната във всичките и аспекти – политически, стопански, културни, сочат социологически проучвания.

Необходими са редица ограничения, в това число еластичност, при адаптиране на образователните стратегии, работната среда и изискванията. Специален акцент е подложен върху така наречен „ учене посредством правене “, което се показва в дуалното обучение, посочи Мариела Модева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР