Министерството на туризма започва излъчването на първите три рекламни клипа,

...
Министерството на туризма започва излъчването на първите три рекламни клипа,
Коментари Харесай

Министерството на туризма започва излъчването на клипове за популяризиране на малко познати места

Министерството на туризма стартира излъчването на първите три рекламни клипа, направени взаимно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България.

Инициативата за разпространение на малко известни местности и туристически обекти е в осъществяване на поетия от вицепремиера и министър на туризма ангажимент към екскурзоводите по време на работна среща с тях в края на месец юли.

Целта е да се насърчи работата и търсенето на локалните екскурзоводи, които съставляват една от най-тежко засегнатите специалности в бранша поради пандемията от COVID-19. Чрез клиповете с тяхно присъединяване ще срещнем туристите с това, което би съдействал един добър екскурзовод за пълноценното им прекарване.

Ще покажем лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, обичаи и забележителности.


Кампанията включва снимането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически монументи у нас, само че с огромен капацитет за развиване. В клиповете екскурзоводи описват любопитни обстоятелства за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и задграничните туристи.

Първият клипове демонстрират част от неземната хубост на Източните Родопи - каньона и поречието на река Арда. Това е едно от най-живописните места у нас, което стартира да набира известност в последните две години.
Вторият клип е отдаден на Ротондата „ Св. Георги “ в София. Покрай нея ежедневно минават стотици поданици и посетители на столицата, само че малко на брой са влизали в нея, с цел да видят петте пласта фрески. Ротондата е считана за най-старата непокътната постройка в София, която е издигната при започване на IV век.

Третият клип от тази поредност е отдаден на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре непокътнати. В непосредствена непосредственост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

С тази акция ще бъде основана една завладяваща поредност, която да е забавна и сама по себе си. Във времето тя може да се добавя с още епизоди от разнообразни местоположения и в другите сезони. Обектите са снимани по професионален и хубав метод. По този метод се цели да бъде заздравен обликът на България като превъзходно място, изпълнено с доста места за пътешествия. Обектите и местата за снимане са избирани в тясна съгласуваност на екскурзоводската колегия.

Проектът се извършва от продуцентска къща IVAN RADEV STUDIO. Компанията събира експерти с над 10-годишен опит в малкия екран и рекламата. Дейността на компанията включва създаване на концепции и сюжети за телевизионни излъчвания, сериали и реклами, образуване и осъществяване на събития от друго естество. През годините екипът е работил по над 60 разнообразни излъчвания и сериали, създал сюжетите на някои от най-забавните и най-гледани реалити формати и шоу стратегии в България, както и на някои от най-успешните и запаметяващи се телевизионни реклами и събития.

Общата стойност на целия план е 29 940 лева

Кампанията започва първо в обществените канали на Министерство на туризма. Клиповете са на български език и със надписи на британски език. По-долу са маркирани със съответните дейни линкове:
Официална интернет страница на Министерството на туризма в рубриката „ Видеогалерия “;

Източните Родопи - каньонът и поречието на река Арда
https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/videogaleriya/iztochnite-rodopi-kanonut-i-porechieto-na-reka-arda

Ротондата „ Св. Георги “ в София
https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/videogaleriya/rotondata-sv-georgi-v-sofiya

Александровска гробница
https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/videogaleriya/aleksandrovska-grobnica
Фейсбук страница на Министерството на туризма;

Източните Родопи - каньонът и поречието на река Арда
https://www.facebook.com/watch/?v=1339803279744475&extid=CnGC8ojeeNUFtczw
Ротондата „ Св. Георги “ в София

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР