Министерството на туризма заличава още 24 туроператори от Националния туристически

...
Министерството на туризма заличава още 24 туроператори от Националния туристически
Коментари Харесай

Министерството на туризма заличи още 24 туроператори

Министерството на туризма заличава още 24 туроператори от Националния туристически указател. В началото на февруари бяха заличени други 18 сдружения.

Така от регистъра към този момент са заличени 42 туроператора от общо препоръчани за изтриване 118.

Заличаването на фирмите от Националния туристически указател става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по стимулирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници.

Три четвърти от заличените в този момент компании не са показали наложителна застраховка " Отговорност на туроператора ", което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Останалите също не пригежават наложителната застраховка, само че и сами са поискали да бъдат заличени като туроператори, показват от Министерството на туризма.

От там напомнят, че заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Националния туристически указател, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им. Така потребителите ще получават информация за настоящия статус на туроператора. Това се прави, с цел да се защитят в допълнение ползите на клиентите от компании в сивия бранш, показват от ведомството.

Определен е интервал от две години, през които заличените сдружения нямат право да декларират вписване за осъществяване на туроператорска активност, считано от датата на издаване на актуалната заповед.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР