Министерството на туризма заличава 24 дружества, регистрирани като туроператори от

...
Министерството на туризма заличава 24 дружества, регистрирани като туроператори от
Коментари Харесай

Заличават 24 туроператора от Националния туристически регистър

Министерството на туризма заличава 24 сдружения, регистрирани като туроператори от Националния туристически указател (НТР). Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по стимулирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници (ЕКРТТА), оповестиха от Минстерството на туризма.

По-голяма част от фирмите – 18 туроператора, се заличават, тъй като не са показали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Останалите 6 сдружения също не имат наложителната застраховка, само че и сами са поискали да бъдат заличени като туроператори.

Министерство на туризма напомня, че заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им. Така потребителите ще получават информация за настоящия статус на туроператора. Това се прави, с цел да се защитят в допълнение ползите на клиентите от компании в сивия бранш. Вече е осъществено и вписването на събитията по изтриване в регистъра.

Определен е интервал от две години, през които заличените сдружения нямат право да декларира вписване за осъществяване на туроператорска активност, считано от датата на издаване на актуалната заповед.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР