Министерството на туризма вече активно подготвя следващия летен сезон. Към

...
Министерството на туризма вече активно подготвя следващия летен сезон. Към
Коментари Харесай

Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани почти на 90% за лято 2018

Министерството на туризма към този момент интензивно приготвя идващия летен сезон. Към момента всички 5-звездни хотели са резервирани съвсем на 90%. Вече има и поръчки за полетите за лято 2018 година, които са с към 15% повече от предишния сезон. Това е един извънредно ранен стадий и има извънредно огромна динамичност в поръчките. Фактът демонстрира, че още веднъж чакаме един сполучлив сезон, регистрира министърът на туризма Николина Ангелкова,предаде Българска национална телевизия.

Най-много туристи имаме от Германия, които ще доближат може би към 900 000 след доклада за декември месец. Румънци и гърци също избират нашите курорти, за първите 11 месеца предходната година имаме над 1 млн. души от двете ни съседки. Сред другите туристи, които почиват у нас, са руснаци, украинци. Англия има 24% растеж. Ангелкова регистрира и растеж на поляци, чехи, турци. По думите й, Турция се подрежда на 4-то място.

Предстоят и втoрите промени в закона за туризма. Първите са свързани с това да се транспонира директивата за европейските туристически пътувания и понижаване на административната тежест. Очаква се да отпаднат повече от 19 документа. Направен е цялостен обзор на системата. Има повече от 3310 туроператори и турагенти. Започната е процедура по заличаването на 118 туроператори, които нямат показана годна застраховка.
Николина Ангелкова: Туризмът губи за това, че няма уреди освен на Пирин и в Банско, а и в Рила, в Стара планина има извънредно доста дребни курорти, които би трябвало да бъдат развивани, с цел да се даде късмет на тези райони също да се развиват, за това да притеглят повече посетители, за това да притеглят повече вложения. Изключително значимо е да се сътвори опция всички наши курорти да бъдат развивани. От тази позиция лифтовете са най-зеленият тип превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР