Министерството на туризма въведе единни правила за безопасност в зимните

...
Министерството на туризма въведе единни правила за безопасност в зимните
Коментари Харесай

Въвеждат общи правила срещу КОВИД в зимните курорти


Министерството на туризма вкара единни правила за сигурност в зимните курорти. Заповедта е подписана е от вицепремиера и отраслов министър Марияна Николова.

Целта е всички туристически места да вкарат идентични практики, с които да се подсигуряват здравето и сигурността на туристите, а България да отбрани статута си на здравословна и сигурна дестинация, се споделя в известие на Министерството на туризма.

Пакетът от ограничения за зимен сезон 2020/2021 би трябвало да се съблюдава от всички обекти, компании, организации и лица, предлагащи туристически услуги.

Според него туристите наложително би трябвало да покриват носа и устата си с маска или друго защитно средство при престой в кабината и на въжен превоз станциите.

Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора, а кабините ще се дезинфекцират по график.

В ски дрешниците също е въведена специфична организация за отдалеченост и стерилизация.

Групите в ски учебните заведения ще са до 10 души.

Заведенията в ски зоните би трябвало да съблюдават признатите инструкции за работата им в условия на пандемия от Covid-19. Те са съгласувани с Министерството на здравеопазването и са оповестени на уеб страницата на Министерството на туризма. При нужда ще бъдат променяни или допълвани според от епидемиологичната конюнктура.

Контролът по спазването на ограниченията ще стартира още преди началото на зимния сезон.

Стана ясно също, че Банско открива лаборатория за и дава безвъзмезден уикенд за медиците на първа линия в битката със болестта.

Носенето на маски навън към този момент е наложително в зимния курорт. Решението е на Общинският действен щаб, който одобри пакет от ограничения за ограничение на разпространяването на ковид и сигурността на туристите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР