Министерството на туризма успешно представи дестинация България“ в две значими

...
Министерството на туризма успешно представи дестинация България“ в две значими
Коментари Харесай

България на изложенията в Щутгарт и Хелзинки

Министерството на туризма сполучливо показа дестинация „ България “ в две значими интернационалните туристически изложби – CMT в Щутгарт, Германия, което се организира от 12 до 21 януари 2024 година и МАТКА – Хелзинки, Финландия, провело се в интервала 18 – 21 януари 2024 година

Международното ревю СМТ – Щутгарт е най-голямото туристическо ревю за всеобща аудитория в света. През 2024 година присъединяване в него взеха над 1600 изложителя от 100 страни, като в границите на 9 дни ревюто бе посетено от над 235 хиляди души. Водещите тематики на СМТ бяха къмпинг и караванинг, мотоциклети, велотуризъм, голф, SPA, круизни пътувания и други Българският щанд бе с повърхност от 40 кв. м.

На ревюто България беше показана в каталозите на всички водещи туроператори за морски ваканционен туризъм, обиколни пътувания, авантюристичен направления, колоездене и други Значителен интерес в запитванията се наблюдаваше към уикенд и градските пътувания.

По време на ревюто тази година имаше нараснало търсене към пътуванията за България. Акценти в представянето на страната ни бяха морският ваканционен туризъм, уелнес и СПА, културни и пешеходни направления, естествени забележителности, екопътеки, голф и други Къмпингарството и караванингът набират все по-голяма известност след коронавирус пандемията и България попада все по-често в избора на дестинации на немските туристи.

Международното туристическо ревю МАТКА e най-голямото ревю зa туризъм, пътешествия и вaĸaнции в Ceвepнa Eвpoпa. В него взеха присъединяване повече oт 800 туроператора, туристически дестинации и организации от над 70 страни, повече от 50 000 души посетиха панаира, а българският щанд бе с повърхност от 40 кв. м.

Изложението МАТКА обичайно притегля доста крайни консуматори, което съставлява отлична опция за възстановяване на известността на бранд „ България “ и одобряването на страната ни като привлекателна дестинация за скандинавските туристи през четирите сезона на годината.

Интересът на посетителите от Северните страни беше ориентиран най-вече към опциите за културен, вело и морски туризъм, които страната ни предлага, а плануваният престой е от най-малко 7 дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР