Министерството на туризма спечели злато в категория Комуникационен проект в

...
Министерството на туризма спечели злато в категория Комуникационен проект в
Коментари Харесай

Реклама на туризма ни спечели 2 награди в престижен фестивал

Министерството на туризма завоюва злато в категория „ Комуникационен план в обществения бранш “ и сребро в най-оспорваната категория „ Дигитална акция или план “ за интегрираната си информационна акция на пазар Англия.

Общо 92 плана в 14 категории се състезаваха за влиятелните оценки в 19-ото издание на фестивала за връзки „ PR Приз 2019 Influencing the Influencers “, проведен от Българското сдружение за връзки с обществеността. В състезанието участваха общо 30 организации с рекорден брой планове.

Кампанията на пазар Англия започва през септември 2018 година и завърши на 15 април 2019 година, като протече в две талази. Тя мина под надслова The Great Swap („ Голямата замяна “), като по занимателен и ексцентричен метод притегли интереса на британците. Според членове на журито тя заслужава да влезе в образованието на студенти по връзка поради своя новаторски метод.

Рекламата на английския пазар беше осъществена в разнообразни информационни канали – онлайн, обществени мрежи, външна, печатна реклама, инфлуенс маркетинг, пряк мейлинг, ПР връзка и събития в Лондон, в това число по време на туристическото ревю WTM в английската столица.

Акцентът бе върху главните артикули - летни и зимни почивки, съчетани със профилирани форми на туризъм като културно-познавателни обиколки, балнео и спа, вино и кухня, природа, сити брейкс и други Периодите и тематиките бяха определени след разбори на потребителите от Англия. 

Кампанията стъпи върху една от най-характерните особености на британците при търсенето на туристически артикули – британците прекарват 9 месеца от живота си в търсенето на договорка и преференциална оферта.

Кампанията на България им предложи най-изгодната договорка – бартерната. Включената в информационния микс игра „ The big bargain “ предлага замяна – българско слънчево време за британски комизъм .

За връзка на България на пазар Англия и за задачите на осъществяване на акцията бе създаден уеб сайтът www.thegreatswap.co.uk. Британските жители можеха да вземат участие като „ разменят “ смешка за шанса да играят за отмора в страната ни по собствен избор - 3 едноседмични зимни или 3 едноседмични летни почивки. Всяка вълна на акцията приключи с изтегляне на печелившите на лотариен принцип, като трима печеливши посетиха страната ни след зимната вълна, а тримата спечелили от лятната вълна следва да осъществят своите почивки.

Дори да не завоюват, потребителите към този момент са се срещнали с многочислените благоприятни условия за пътешестване и отдих, които България предлага. В уеб страницата са качени хиляди смешки и са регистрирани стотици хиляди визити, а акцията осъществя висок междинен престой на уеб страницата - към 2 минути.

Онлайн рекламата доближи над 20 млн. импресии. Кампанията бе осъществена от ДЗЗД „ Ню Маккан “, а креативната концепция е плод на работата на рекламна организация McCann Sofia.

През предходната година страната ни беше посетена от над 389 хиляди жители на Англия за туризъм, което е над 15% растеж по отношение на 2017-а. През първите три месеца на актуалната година тези визити са близо 80 хиляди – близо 51 на 100 повече в съпоставяне със същия интервал на 2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР