Министерството на туризма следи ситуацията с руския туроператор Турово, който

...
Министерството на туризма следи ситуацията с руския туроператор Турово, който
Коментари Харесай

Ангелкова: Следим ситуацията с руския туроператор Турово, изпаднал в невъзможност да осигури полети за връщане на туристи

Министерството на туризма следи обстановката с съветския туроператор " Турово ", който е продавал самолетни билети на проведени и самостоятелни пасажери, само че ненадейно е изпаднал в неспособност да обезпечи полета за връщане, без значение че билетите им са били платени. Това съобщи пред публицисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в следващото издание на Летния университет на МГЕРБ, заяви " Фокус " - Варна.

" По отношение на Русия, който е основен наш пазар, имахме проблеми с една от огромните съветски компании - " Турово ", която е уведомила Федералната организация по туризъм на Русия за това, че не може да реализира полети. По отношение на туристите, които са тук в България, изключително полетите за връщане. В тази връзка ние сме в непрестанен разговор с министър Олег Сафонов и с шефа на Федералната организация. Провели сме редица срещи и с Генералния консул, който е тук във Варна, и с представителите на компанията. Непрекъснато, в това число и сега, представител на Министерството на туризма е на летището, с цел да се увери, че лицата, които би трябвало да пътуват, ще го създадат безпроблемно и за тях има обезпечени полети ", уточни министър Николина Ангелкова.

Тя означи, че най-сериозна е била обстановката с повече от 130 деца, които са били на лагер в Обзор. В понеделник те са си тръгнали от страната, като още към 20 деца следва да пътуват на 1 септември.

" Следим тази обстановка непрестанно и разчитаме на разбирането както на българския сътрудник на съветската компания " Ной Травел ", по този начин и на представителите от тази компания да спазят поетите задължения. Ако останат хора по летищата, няма да е по никакъв начин прелестно за нас и като имидж за нашата дестинация ", добави Николина Ангелкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР