Министерството на туризма ще стартира ревизия на всички стари концесионни

...
Министерството на туризма ще стартира ревизия на всички стари концесионни
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще проверява концесионните договори за плажовете

Министерството на туризма ще започва проверка на всички остарели концесионни контракти. Това сподели пред публицисти в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя организира среща в комплекса с представители на туристическия отрасъл, с концесионери и наематели на морски плажове.Темата бе опциите за поощряване притока на туристи в дейния сезон и развиването на морския туристически артикул на България,който се предлага в мощно конкурентен район.

По думите на Ангелкова има доста проблеми, които би трябвало да бъдат решени, само че това няма да се получи с уронване на престижа на България, което в дълготраен проект вреди на имиджа на страната ни като туристическа дестинация. Тя призна, че има нарушавания, само че се вземат ограничения, постановат се санкции и неустойки. Наред с това обаче България има какво да предложи във връзка с туризма, може да има резистентност на продукта и би трябвало да се пази това, което е реализирано досега.

Министърът разиска и въпроса със скъпите шезлонги и чадъри. Той трябвало да бъде дискутиран по време на спор за развиването на българското Черноморие и услуги, които се оферират и са свързани с летния туристически артикул.

А високите цени на шезлонгите и чедърите били поради остарели контракти. Приходите от концесии на страната за 2018 година са 18,2 милиона лв.. Половината от сумата отива в Сребърния фонд, 40 % са за общините, на територията на които се намират плажовете, а 10 % се отчисляват за регионалните управи за обезпечаване на водно избавяне и обслужване на пясъчните линии, които са неохраняеми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР