Министерството на туризма ще съдейства да се улесни наемането на

...
Министерството на туризма ще съдейства да се улесни наемането на
Коментари Харесай

Туризмът притеснен от липсата на кадри, министър Проданов даде рамо

Министерството на туризма ще спомага да се улесни наемането на фрагменти от други страни в туризма. Това разгласи министърът на туризма Христо Проданов на среща с представители на туристическия бранш в Боровец. Проблемът не е нов за този бранш, само че поради КОВИД-андемията се задълбочи. Заради това на срещата с министъра представителите на бизнеса са сложили казуса с неналичието на личен състав като главен за решение взаимно от туристическия бранш и страната. Рестриктивните политики за наемане на служащи от трети страни да бъдат улеснени, доколкото е допустимо, са настояли хотелиерите.

По думите на министър Проданов за него е приоритет българските жители да имат работа, само че там, където е належащо, той пое ангажимент да спомага за улеснение процеса и административните процедури за наемане на фрагменти от други страни. " Проблемът с фрагментите участва при всички. Туризмът стана неприветлив за работа след коронавирус ограниченията. Трябва да променим това ", съобщи министърът. По неговите думи една от опциите за застраховане на фрагменти в туризма е да се работи за интензивно включване на дуалното образование в бранша и партньорство с професионални гимназии по туризъм.

От сектора са съобщили, че има огромен интерес към курорта тази година от туристи от Англия, както и доста родни посетители, оповестиха от отрасловото ведомство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР