Министерството на туризма ще поиска поне 50 процента увеличение на

...
Министерството на туризма ще поиска поне 50 процента увеличение на
Коментари Харесай

Ангелкова иска увеличение на парите за туристическа реклама за следващата година

Министерството на туризма ще изиска най-малко 50 % нарастване на парите за реклама за идната година. В момента бюджетът за това перо е 11 млн.лева.

Това сподели след съвещанието на Националния съвет по туризъм край Варна отрасловият министър Николина Ангелкова.

По думите й, на съвещанието е разисквана Националната стратегия за реклама за 2020 година дружно с представители на бизнеса локални управляващи и всички, които имат общо с туристическия отрасъл. Министърът посочи, че към момента не може да разяснява сезона в конкретика, защото се чакат данни за юни. " На срещата представихме разнообразни ограничения, обрисувани в документа както реклама на интернационалните пазари цифрова реклама, пазари с интегрирани компании ", изясни тя.

Според Николина Ангелкова по отношение на средствата за реклама е имало увещание от премиера, че за идната година те ще са повече. Тя добави, че в края на август ще има повече изясненост и конкретика за ограниченията, с които България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември.

По думите й, сега министерството организира срещи с туроператори от Германия, Русия и всички останали пазари в топ 10 и топ 30 за нашата страна. Целта е да се видят трендовете от самите туроператори от първа ръка.

Николина Ангелкова регистрира, че от януари до май ведомството регистрира дребен растеж от 1 % за летния сезон, на данните за юни ще са определящи. Тя добави и, че единната система за туристическа информация, която следва да проработи ще е доста значима за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за разбор, само че и в битката със сивия бранш. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР