Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите

...
Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

Ще се издават ваучери заради провалени пътувания

Министерството на туризма взаимно с Комисията за отбрана на потребителите издаде инструкции и рекомендации за издаване на ваучери от туроператорите. Те са във връзка със подписани контракти за туристически пакети, чието осъществяване е невероятно поради изключителното състояние, обвързвано с разпространяването на ковид..

Ваучерите се отнасят единствено за заплащания, направени за закупуването на туристически пакети през туроператорите. Целта на ваучера е да удостовери единодушието на пътуващия за направените заплащания по контракта му за туристически пакет.

" Туристическият ваучер, който може да даде опция на клиентите и на нашите туристи да пътуват отсрочено във времето, в действителност е на стойност, която те са заплатили все още на резервацията и се оформя с анекс към контракта ", изясни Свидна Динева от Българската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници пред БНР.

"Този анекс също би трябвало да бъде подписан от страна на екскурзианта. Ние даваме опция по този метод да отсрочат своето пътешестване, да могат да си трансферират по този метод парите за пътешестване в пероид от 6 месеца до 1 година, а някои от сътрудниците оферират и до декември месец на 2022 година ", добавя Динева.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР