Министерството на туризма публикува проект на Указания за кандидатстване и

...
Министерството на туризма публикува проект на Указания за кандидатстване и
Коментари Харесай

Стартира нова програма за подкрепа на туризма с бюджет от 30 милиона лева |

Министерството на туризма разгласява план на Указания за кандидатстване и правила за даване на безплатни средства по схемата " Предоставяне на безплатни средства за подкрепяне на туристическия бранш за компенсиране на загуби, зародили директно и/или индиректно от рестриктивните мерки в активността на предприятията заради въведените противоепидемични ограничения и приложения към тях ", оповестиха от ведомството.

Очаква се набирането на заявки по схемата индикативно да започва на 28 януари 2022 година

Бюджетът по мярката е в общ размер до 30 млн. лв., като поддръжката е за предприятия от туристическия бранш, които изпитват ликвидни усложнения заради пандемията.

Допустими претенденти по мярката ще бъдат предприятия от туристическия бранш, които реализират активност в хотелиерството, ресторантьорството,, туристическа агентска и операторска активност, како и други действия, свързани с пътувания и резервации, организирането на конгреси и търговски изложби, други действия по хуманно опазване на здравето, спортни и други действия, свързани с развлечения и отдих.

Безвъзмездните средства ще се дават еднократно и ще се разпределят на симетричен принцип по отношение на броя на подадените и позволени до разглеждане заявки за подкрепяне и осъществения оборот без Данък добавена стойност през 2019 година, само че не повече от 20 на 100 от същия.

Подаването на заявките за държавна помощ ще се прави още веднъж по електронен път посредством Системата за ръководство на националните вложения, модул " Е-кандидатстване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР