Министерството на туризма представи идеен проект на първия у нас

...
Министерството на туризма представи идеен проект на първия у нас
Коментари Харесай

Държавата направи идеен проект на задължителен Туристически гаранционен фонд

Министерството на туризма показа абстрактен план на първия у нас наложителен Туристически гаранционен фонд, който да обезщетява пътуващите в случаите на несъблюдение на поетите задължения от страна на туроператори и да обезпечава отговорността им, като отбрана против тяхната неплатежоспособност и несъстоятелност. 

„ Задачата на страната и наша цел е да бъдат основани обективни условия за бизнеса в интерес на всички заинтересувани страни и на национално равнище да се осъществя по-добра отбрана за крайните консуматори на пакетни туристически услуги “, подчертаха министърът на туризма доктор Илин Димитров и заместник-министър Ирена Георгиева, които показаха създадената идея на Гаранционния фонд. Идейният план е основан в съдействие с представители на Българското актюерско сдружение и показан пред организациите, представляващи туроператорите в туристическия бранш. „ Този фонд е една дребна стъпка в посока изсветляване на бранша, което е част от нашата политика “, съобщи министър Илин Димитров. „ От години се приказва какъв брой е значимо за бизнеса да съществува подобен инструмент като детайл от националната отбрана против несъстоятелността на туристическите организации “, сподели още министър Димитров.

Министерството е направило изследване на непознатия опит на Полша, Германия, Дания и Англия, въз основата на който се разглеждаха разнообразни разновидности за дизайн на Гаранционния фонд. Идейният план планува основаването на три стълба и с въвеждането на наложителен Туристически гаранционен фонд (ТГФ) ще бъде надграден съществуващият до момента режим на поръчителство посредством наложителната застраховка “Отговорност на туроператора ”. С този трети дирек би трябвало да се обезпечи в допълнение националната отбрана против неплатежоспособност на туроператорите, а това би бил реален  за създаване механизъм по оценка на специалистите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР