Министерството на туризма предлага да се завишат сумите, за които

...
Министерството на туризма предлага да се завишат сумите, за които
Коментари Харесай

Ангелкова предлага по-високи застраховки за отговорността на туроператорите

Министерството на туризма предлага да се завишат сумите, за които туроператорите да се застраховат при положение на банкрут. Това разгласи в ефира на Би Ти Ви министърът на туризма Николина Ангелкова с уточнението, че това се предлага, в случай че браншът е склонен.

Тя показва, че от над 3500 торепоретароски компании с лиценз единствено 18 имат " застрахователно покритие " над 1.4 млн. лева По данни на ведомството над 1140 компании поддържат минималната застраховка " Отговорност на туроператора " от 25 хиляди лева, която по никакъв метод няма да покрие вредите на туристите при положение на банкрут, разгласи министърът.

Преди ден застрахователят на банкрутиралата " Астрал холидейз " разгласи, че до момента са постъпили близо 300 искания на крайни клиенти на туроператора, а цената на изплатените компенсации възлиза на към 200 хиляди лв..

Ангелкова разгласи, че след банкрута на " Томас Кук " в министерството всеки ден има срещи с представители на туристическия отрасъл, като следва такава и с транспортния.

Обяви, че след срещите й с двата огромни туроператора в Германия ИТС и ТУИ, се е схванало, че те ще могат да поемат забележителна част от туристите на " Томас Кук " за България, което е основно за опазване на резервирания всекидневно потенциал в самолети от банкрутиралия туроператор и на този в хотелите.

Ангелкова заяви, няма информация за неустойчивост при други туроператори след банкрута на " Астрал холидейз ".

В отговор на въпрос министърът заяви още, че над 12 400 са записаните с дейни профили места за настаняване в България в единната осведомителна система. Министерството обаче има информация за общо 19 хиляди места за настаняване. На нерегистрираните са изпратени писма да си създадат профили до две седмици, в противоположен случай ще бъдат глобени в това число и с лишаване на категоризацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР