Министерството на туризма подкрепя и насърчава дейността на Организациите за

...
Министерството на туризма подкрепя и насърчава дейността на Организациите за
Коментари Харесай

Зарица подкрепя туррайоните

Министерството на туризма поддържа и предизвиква активността на Организациите за ръководство на туристически региони (ОУТР). Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Зарица Динкова с кметовете на общините Казанлък, Хисаря, Павел баня, Панагюрище и Сливен.

„ Необходимо е да се положат общи старания за ефикасното действие на ОУТР в страната и обезпечаване на финансиране от страна на страната “, означи министър Динкова. Тя посочи, че под друга форма това е модел, който може да докара до сполучливото осъществяване на разнообразни ползотворни инициативи.

В рамките на диалозите представителите на туристическия регион „ Долината на розите “ приветстваха самодейността, отправена от министър Динкова, за поддръжка, обвързвана с реализирането на рекламни акции, маркетингови тактики и цифровизация. От своя страна Министерството на туризма откликна на терзанията, споделени от страна на присъстващите за другите проблеми, насъбрани с години в района.

„ Действията ни са ориентирани в посока да допринесем обекта „ Долината на розите “ да се трансформира в още по-популярна туристическа дестинация и да притеглим работни фрагменти, тъй като човешкият запас е най-съществен “, сподели Зарица Динкова.

В края на срещата двете страни обрисуваха точките, по които ще работят взаимно за поощряване на вложенията и одобряването на района като привлекателна целогодишна туристическа дестинация.

Създаването на Организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР) е нормативно несъмнено в Глава Трета от Закона за туризма. Към момента са основани и действат всички 9 планувани в Закона организации, които обгръщат територията на цялата страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР