Министерството на туризма оттегля предложението националните курорти да имат специфичен

...
Министерството на туризма оттегля предложението националните курорти да имат специфичен
Коментари Харесай

Ангелкова оттегля предложението за създаване на парти зони в курортите

Министерството на туризма отдръпва предлагането националните курорти да имат характерен статут във връзка с регулациите за шума, като има зониране - отделяне на празненство зони и зони за фамилна отмора, оповестява министър Николина Ангелкова в изявление за вестник " 24 часа ".

Текст с такова предложение беше признат на първо четене в Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма. Идеята беше в избрани зони на курортите да не важат наредбите на признатия през лятото Закон за отбрана от шума в околната среда. С него глобата за повдигане на звук в неразрешените за това часове ще доближава до 12 хиляди лв.. Новите санкции бяха инициирани от някогашния вицепремиер Валери Симеонов след акции против шума в заведения по Черноморието.

Според Ангелкова текстът ще бъде изтеглен, тъй като е нужно в допълнение изследване по какъв начин да се направи зонирането в съществуващите национални курорти. В министерството отчели и опцията общинските администрации да имат компликации да осъществят продуктово зониране в съществуващите към този момент национални курорти, което би основало напрежение.

В изявлението министърът показва задоволство, че и през сложната 2019 година макар отрицателната акция при започване на лятото отливът на задгранични туристи е най-малък - едвам 0.02%, по отношение на 2018 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР